Grupel ја започна својата активност во 1976 година, со главна дејност производство и комерцијализација на широк спектар на генератори (отворена шасија или во куќишта со звучна изолација), опремени со компоненти со најдобар квалитет и моќност помеѓу 3kVA и 3500kVA, наменети за производство на електрична енергија. Денес, Grupel стана најголемата единица за производство на генератори во Португалија, работи на 5 континенти со над 50 дистрибутери. Седиштето на Grupel е во Авеиро, Португалија, со над 24.000 квадратни метри подготвени за производство на генератори.
Нашиот тим има знаење како да изврши секаков вид инсталација. Нашите услуги вклучуваат стандардна инсталација на генератори, како и прилагодени решенија за секоја специфична ситуација.

Grupel разви стратегии и однесувања кои обезбедуваат производството и услугите на производите да ги исполнуваат барањата на клиентот, исполнувајќи ги нивните очекувања, со цел да ги задоволат и соодветно на тоа, да ја обезбедат нивната лојалност. За таа цел, администрацијата на Групел ги дефинираше и одобри принципите на работење за компанијата, засновани на ISO 9001: 2015 и ISO 14001: 2015