FIAMM е мултинационална компанија која се занимава со производство и продажба на батерии и акумулатори за моторни возила и индустриски батерии со оловно-киселинска технологија.

Компанијата е основана во 1942 година како италијанска фабрика за автомобилски батерии во Монтекио Маџоре.

AGM VRLA Батерии – технологијата AGM VRLA е идеална за апликации кои бараат голема почетна струја, исклучителна отпорност на циклуси на полнење и празнење, без одржување и без истекување на течност или гас.